Mat
Mat är gott!!! Raggmunk är väldigt gott. Jag åt raggmunk idag och det var längesen. Gjorde dom efter Per Morbergs recept.
Lägger upp receptet. Dom blev jättegoda=)
800g (8-10 st) fast potatis
2 dl Vetemjöl
1 tsk salt
4 dl Röd mjölk
1 ägg
1. Skala potatisen.
2. Vispa ihop mjöl, salt och lite av mjölken till en jämn smet i en bunke. Vispa ner resten av mjölken samt ägget.
3. Riv potatisen grovt direkt ner i äggsmeten.
4. Beräkna ½ dl smet per varje raggmunk. Bred ut varje raggmunk med stekspaden och stek dem på medelvärme någon minut på varje sida.
Jag hade baccon till men det ska ju helst vara rimmat fläsk=)
Hittade ett recept på Halstrad Råbiff i boken som jag ska prova imorgon=)
Kommentarer
Trackback