Bagels
Har bakat Bagels idag=)
Ingredienser
1000 g vatten
50 g jäst
1700 g vetemjöl
30 g socker
30 g salt
ägg till pensling
sesamfrön, ost, lök eller vallmofrön att strö på
Gör så här
1. Ljumma vattnet till 37 grader. Smula ner jästen i skålen på en matberedare och häll över vattnet. Rör om till jästen löst sig.
2. Blanda ner vetemjöl, salt och socker och blanda i matberedare i cirka 10 minuter. Låt vila i 20 minuter.
3. Dela degen i 15 bitar, rundriv, det vill säga forma bullar av degen, och låt vila i ytterligare 10 minuter. Tryck ett hål i mitten av varje bulle med ett finger och dra ut "ringen" så hålet blir cirka 2-3 centimeter. Låt jäsa i 20-30 minuter. Sätt ugnen på 250 grader.
4. Koka upp vatten med lite socker i. Sänk ner baglarna i det varma vattnet och dra ner värmen så att det sjuder. Vänd på baglarna efter en minut och sjud en minut till.
5. Pensla med ägg, och doppa i önskade frön. Sätt in i mitten av ugnen och sänk till 220 grader. Grädda cirka 20 minuter tills de fått fin färg.
Resultatet blev ganska bra ändå=)