Mer mat

Idag blev det kokt fisk, kokt blomkål och äggsås. Mycket god mat. Blev mätt fort också. Såsen är gjord efter Per Morbergs recept.



Äggsås med persijla för två personer.

2 ägg
2 dl mjölk
0.5 dl vispgrädde
1 msk vetemjöl
0.5 dl hackad persilja
salt peppar
1 msk smör


1. Hårdkoka äggen i ca:10 min. Skala och hacka dom.

2. Lägg smöret i kastrullen och ha i mjölet. Rör runt tills det har blivit en slät röra.

3. Häll i mjölken och grädden och rör om. Låt såsen sjuda sakta i 10 minuter.

4. Smaka av med salt och peppar, ha i ägget och den hackade persiljan.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0