Skola och Bio!!

Dagen började med lite frukost på Åby konditori, en smörgås och något underbart te. Sedan tog vi bussen ut till ViN för studiebesöket på lab. Det var ju lärorikt men platt. Vi gick igenom alla provrör när man tar blodprov, och vi fick se maskinerna som ger resultaten. Så fick vi också veta att homosexuella får ge blod, men dom får inte ha haft sex med en annan man.
sen åkte jag hem och la mig och sov en stund, så jag inte skulle somna i biosalongen. Jag blev väckt 16:30 av att min lillebror som är 2m lång kommer in och lägger sig på mig. Inget trevligt sätt att bli väckt på. 
Vi tog 17:05 bussen in till Norrköping och gick hem till storebror. Vi spelade lite Guitar Hero som jag är usel på. Jag får inte ihop det med dom färgade knapparna och den långa knappen. 

Sen blev det bio, och vi såg Australia med Nicole Kidman och Hugh Jackman. Filmen var oväntat bra, med mycket bra skådespeleri. Är annars inte så förtjust i Nicole Kidmans filmer. Hugh Jackman är kriminellt snygg och manlig i filmen. Så alla tjejer dra med er era killar (jag fick ju med mig mina bröder) och se filmen. Jag håller tummarna att den sätter full pott på oscarsgalan den 22 februari.
Men nu läser jag på oscar.org om vilka som är nominerade för vad. Australia är bara nominerad för bästa kostym. Medans The Curious Case of Benjamin Button är nominerad 13 gånger. Heath Ledger är nominerad för bästa manliga biroll. Jag hoppas innerligt att han får den, han avled alldeles för tidigt.


Demensboende

Mathildagården och Lennings sjukhem är fruktansvärt fint. Mathildagården är ett demensboende med 16 permanenta platser och tre korttidsplatser, även 8 platser på dagverksamheten. Huset är byggt 1997 och ligger bara några meter från Lennings sjukhem. Lennings sjukhem har varit i bruk sen 1888. Inuti är det som om tiden har stått stilla. Gamla möbler blandat med mordern utrustning. Fantastisk atmosfär som är ljus och stimulerande för dom dementa. 

Imorgon bitti ska vi ut till ViN och få information om lab och kanske en rundtur. Ska bli intressant och se om det är en person som är bra på att prata inför andra. Vi var på ViN i förra terminen och hörde på en SSK som pratade om Stroke. Hon var oerhört duktig och kunde mycket tack vare sina erfarenheter. Så vi hoppas att det är lika bra imorgon.


Lennings sjukhem


Träligt!!

Jaha, då var man i skolan igen då!!! Vi ska snart gå till demensboendet Mathildagården. Men fram tills dess ska vi göra vårat arbete om Huntingtons sjukdom, som Ida och jag är klara med. Så vi har haft 1,5 timme på oss att bara finnas till. Kunde våran lärare ha sagt att vi skulle jobba med det igår. Det hade ju varit så skönt med sovmorgon, eftersom det är en lång dag idag.

Sen har vi socialpsykiatri i eftermiddag. Vi ska väl diskutera föreläsningen om Erik tror jag. Men det är kanske ingen som har något att säga, eftersom man inget hörde.

Bok!!

Idag på demensen fick vi en bokuppgift. Vi ska läsa en bok om en dement person. Jag läste en bok som heter i slutet av minnet finns ett annat sätt att leva. Fick låna den av våran lärare. Den är lättläst och bra och jag rekommenderar den till alla. Jag tror den kan öka förståelsen för dementa eller alzheimers sjuka personer. Sätter in en bild på boken i fall någon skulle vilja köpa den.

Fick hem filmerna jag skickade efter från cdon. Sex James Bondfilmer och Jerry Maguier. Så det blir nog filmkväll i helgen.



Skola och jobb

9:50 börjar demensen och håller på till 11:10. Jag vet dock inte vilken sal vi ska vara i, men jag tror att det är B309. Försökte skriva ut arbetet men jag har tydligen inga papper kvar på mitt konto. Tror dom att man klarar sig på 100 blad på en termin?

Efter demensen ska jag till friskis och börja vara hälsosam.
Klockan 16 ska jag jobba på Skbl Hemtjänst. Jag har jobbat 70 timmar där den här månaden. Det är rätt mycket för en person som går i skolan också. Hoppas det är några roliga som jobbar ikväll.

Nä, nu ska jag ta mig upp för alla trappor!!!


Föreläsningen!!

Föreläsningen i Hedvig kyrka var så jäkla usel. Jag trodde den skulle handla om vad Erik Perwe gjorde för judarna i Berlin. Nej du, det var om hans liv. Jag med många andra i klassen ville veta vad som hände i Berlin. Så föreläsningen var lång och tråkig. Som tur var vi i kyrkan och det finns en del att se. Jag tycker det är en  väldigt fin kyrka, speciellt framme vid altaret. Det fanns två pelare som påminner lite om pelare som finns i grekland. Sätter in en bild på det. Den är tagen med mobilen så den är lite dassig.


Förintelsens Minnesdag!!!

Sovmorgon så skönt. 
 
Vi ska i socialpsykiatri gå till Hedvigs kyrka på en föreläsning. Den  handlar om en man vid namn Erik Perwe som hjälpte judar i Berlin under andra världskriget. Det ska bli riktigt intressant och få veta vad han gjorde.
Jag får berätta mer sen måste gå till bussen.


Skola och Sandaler!!!

Jag klev upp 06:45 för att hinna med bussen som går 07:25. Vi började måndagen med två lektioner hemsjukvård och slutade med två lektioner demens. 
           I hemsjukvård har vi en stor inlämningsuppgift om nervsystemet och hjärnan. Väldigt mycket på kort tid. Och i demens ska vi skriva om en demenssjukdom. Ida och jag valde huntington som vi sedan ska redovisa för resten av gruppen. 

När jag kom hem stod mina fina gladiatorsandaler som jag skickade efter från Jobi för 579kr. Ni kan se skon på http://www.jobi.se/arbetsskor/produkt.php?id=199#




         


RSS 2.0