Min älskade kamera

Klantcicci var framme och visade sig idag. Min nya fina kamera for i golvet. Så nu är jag utan kamera på lördag när vi ska ut med klassen. blir så arg på mig själv när sånt här händer. Hoppas garantin håller för det här.
Jävla skit min dag är förstörd nu!!

Skolk & vildsvin

Ida och jag kom överens om att vi skulle hoppa skolan idag. Sjukvårdarna var tydligen lediga idag så då tog vi ledig med. Fast egentligen skulle jag ha behövt åka in till stan och gå till Face Stockholm, har kvar mitt presentkort sen julas. Men jag kan gå dit på måndag.


Jag har kokat och marinerat vildsvin som vi ska grilla ikväll. Jag vet att helgrillat vildsvin är gott så vi får hoppas att det blir gott. Såg inte så lockande att äta det kokt iaf. Och bara för att äckla er lägger jag upp en bild på det =P


Blääää!!


I marinad bara 5 timmar kvar till grillen.

Läxor och tvättning

Idag har jag putsat några fönster. Men det gick ju så där. Jag kan verkligen inte putsa fönster, så jag får göra om det ingen någon gång i framtiden.

Men något jag kan så är det tvätta mina kläder. Idag Blev det 6 maskiner. Fast några plagg blev jag ju tvungen att tvätta var för sig. Men min pyjamas är ren igen jippi. Älskar min sidenpyjamas.

Nu sitter jag med läxorna. Vi fick ännu mer läxor i demens. Jag som tycker att vi har nog i det redan.
Har även skrivit tre punkter från föreläsningen som Yvonne från PKC/LAH hade för oss. Hon pratade om kommunikation och bemötande i livets slutskede. Jag får nog säga att hon är den bästa föreläsare jag har hört än så länge. Hon har varit innan och pratat allmänt om LAH. Så kommer hon måndagen vecka 21 och pratar om smärta och smärtlindring.
Förra gången hon var hos oss fick vi ett litet häfte om palliativ vård. Väldigt fint häfte. Så är det två dikter på baksidan. Men det är bara den första som är fin.


"Du betyder något för att du är du.
 Du betyder något till det sista ögonblicket i ditt liv.
 Och vi ska göra allt vi kan för att inte bara hjälpa dig att dö i frid,
 utan även leva tills du dör"
                                                                      (Cicely Saunders)

"Palliativ vård tillägnas dem med diagnostiserad sjukdom
 och med kliniska tecken på att sjukdomen är aktiv,
 fortskridande och i ett avancerat stadium,
 så att döden är oundviklig inom en överskådlig framtid"

                                                                       (Doyle et al.)



Plugg vid sängen

Sitter och gör läxor vid sängen idag. Städa rummet igår så varför inte använda sitt eget rum medans det går =) Pappa satt upp två krokar vid spegeln igår, så nu böver inte alla hårapparater ligga på golvet framför. Är så fruktansvärt trött på läxor i demens just nu dom står mig upp till halsen. Som om inte läxorna räckte så har vi fått en hemskrivning i demens. JIPPPI!!! BLÄÄÄÄ!!! Säger vi om det.


Praktik & Påsklov

Nu är min praktik äntligen slut, eller den var slut för en vecka sen. Har haft påsklov nu en vecka och det har varit så skönt. Praktiken var så där. För att jag ska utvecklas inom min utbildning så måste det finnas något att göra. Det fanns inget att göra på DVH för mig. Så jag passar bäst inom hemtjänst eller på boende.

På tisdag börjar skolan igen med en kort dag 8:10 till 11:10, sen är jag ledig på onsdagen .

Igår var bror hemma och käkade med oss. Han snackade om att åka till Borlänge och gå på Peace & love i juni. Det skulle ju faktiskt vara roligt. Men då blir det till att leva snålt fram till skattepengarna kommer. Fast det kan det vara värt. http://www.peaceandlove.nu/festival/

Nu ska jag gå igenom mina filmer och fixa till dom i hyllan. Åter kommer senare.

RSS 2.0